Detoxikácia tela

24.06.2013 19:03

Detoxikácia tela znamená očistu celého organizmu od škodlivých látok, ktoré sa denne v ľudskom tele hromadia. Škodlivé látky a toxíny ohrozujú zdravie každého človeka a prinášajú so sebou veľké zdravotné riziká. Práve z tohto dôvodu je detoxikáciu tela potrebné vykonávať pravidelne.

Počas správnej detoxikácie sa v ľudskom tele spúšťa akýsi samočistiaci proces, v rámci ktorého majú vnútorné orgány možnosť zregenerovať sa. Detoxikácia má na ľudský organizmus skutočne len dobrý vplyv, pomáha odstraňovať toxíny a jedy z tela a zlepšuje krvný obeh.

Nezdravý spôsob života a zlé stravovanie môžu natrvalo poznačiť naše telo a organizmus. Detox je potrebné podstupovať pravidelne, minimálne raz do roka. Najlepšie obdobie na detoxikáciu tela je jar, alebo jeseň. Detoxikácia je vhodná v prípade, ak pociťujete únavu a vyčerpanosť, máte málo energie, zníženú imunitu, máte problémy s nafúknutým bruchom, zápchou, alebo nadúvaním.

  

Počas detoxikácie sa vyhýbajte potravinám, ktoré zanášajú organizmus. Ovocie, zelenina, dostatok čistej, alebo minerálnej vody a pravidelný pohyb je počas detoxikácie základ.