VEDECKÉ ŠTÚDIE ODHALILI, ŽE CHEMOTERAPIA RAKOVINU NENIČÍ, ALE NAOPAK PODPORUJE JEJ ROZVOJ!

11.05.2013 10:55

 

Táto správa je podložená už aj skoršími výskumami, podľa ktorých chemoterapia je nevhodná na liečbu rakoviny, ba čo viac dokáže túto chorobu ešte viac zhoršiť. Ako je to možné?

Skupina vedcov, zisťujúcich príčiny odolnosti nádorových buniek náhodne zistila, že chemoterapia nielenže ťažko poškodzuje spolu s chorými aj zdravé bunky organizmu, ale navyše u týchto buniek následne spustí uvoľňovanie proteínu, ktorý udržuje, ba dokonca podporuje ďalší rast nádoru. Zároveň tým nádor získa aj vysokú odolnosť voči budúcej liečbe.

Svoje zistenia uverejnili v časopise  „Nature Medicine”. Vedci priznávajú, že tento náhodný objav bol pre nich celkom nečakaný. Sledovaním skupiny pacientov s rakovinou prostaty vedci dokázali u nich výrazné poškodenie DNA následkom použitej chemoterapie. Toto sa ale nezhoduje s doporučovaním chemoterapie ako jedinej možnosti pri liečbe rakoviny a predĺžení života pacientov, ktoré proklamujú lekárske organizácie.

Táto správa teda podporila už aj skôr prevedené výskumy, podľa ktorých drahé lieky proti rakovine ju nielenže neliečia, ale naopak zhoršujú priebeh ochorenia. Tieto lieky priamo podporujú vznik metastáz a navyše nádory masívne zväčšujú. Výsledkom je smutný fakt, že pacientov nezabije rakovina, ale lieky použité na jej liečbu.

Spoluautor vedeckej štúdie Peter Nelson, vedecký spolupracovník Výzkumného centra rakoviny Freda Hutchinsona v Seattli, vysvetľuje:                                                                                                                                                           Proteín známy ako  WNT16B, ktorý vzniká pri aplikácii chemoterapie v skutočnosti predlžuje prežívanie nádorových buniek a je priamym dôvodom rýchlejšieho ukončenia života pacienta. Akonáhle sa vylúči tento proteín, začne ihneď komunikovať s blízkymi nádorovými bunkami, spôsobuje ich rast a tiež aj ich imunitu voči následnej terapii.

Skupina vedcov zhrnula výsledky výskumu vo vyhlásení:
"Naše výsledky dokazujú, že odpovede poškodených zdravých buniek bezprostredne prispievajú ku zvýšenej kinetike rastu nádorových buniek."

Medzitým bolo u množstva veľmi lacných a dostupných prírodných látok zistené, že účinne zmenšujú nádory a bez akýchkoľvek vedľajších účinkov úspešne zabraňujú šíreniu rakoviny. Patria sem napríklad aj lacné koreniny akými sú kurkuma či zázvor, vitamíny C,D a B17, či niektoré mnoho stáročí používané liečivé byliny a huby.

V jedenástich vedeckých štúdiách bolo zistené, že napr. použitím kurkumy sa znížila až o viac ako 80% veľkosť mozgových nádorov. Táto lacná korenina je schopná úplne zastaviť rast nádorových buniek.

Žiaľ, týmto prírodným metódam liečby nie je ešte stále venovaná dostatočná pozornosť. Naopak, sú často označované za výmysly, či šarlatánstvo.
Pravda je však taká, že ak by každý užíval na prevenciu aj liečbu chorôb prírodné látky, rakovina by vôbec nemala šancu sa rozvinúť a farmaceutické firmy by tak prišli o obrovský profit plynúci im z ľudí chorých na rakovinu. Veľké farmaceutické spoločnosti by však boli zničené.

Zdroj:

https://naturalsociety.com/deadly-cancer-drugs-make-cancer-worse-and-kill-patients-more-quickly/

https://www.nydailynews.com/life-style/health/shock-study-chemotherapy-backfire-cancer-worse-triggering-tumor-growth-article-1.1129897